Vegetarian

Som de flesta vet (?) är jag vegetarian sedan ett och ett halvt år tillbaka. Jag har inte varit så noga, eftersom ja bor på olika ställen är det svårt att få dem alla att gå efter mina matvanor. 
 
Jag blev inte vegetarian för att jag tyckte att det var synd om djuren eller så, utan för att jag tyckte det var äckligt att äta djurens kött. Men efter året som gått har jag gått från att bara tyckte det är äckligt, till att både tycka det inte är gott och för att djuren inte behandlas rätt och att det inte är så rätt att döda djur. 
 
Jag har blivit mer noga nu med köttet, och serveras det korv och bröd tex äter jag endast brödet. Men ibland fuskar jag (tex om det är pizza, det blir jobbigt att pilla bort och om de inte fanns annat alternativ). 
 
Utan att jag har tänkt på det har jag börjat se ner på alla som äter kött, jag tycker att de är snuskigt att man kan tycka ett djur är gulligt och sedan äta det. Men jag försöker låta bli att göra det, eftersom man gör ju som man vill.
 
Jag har inga större problem med jägare, eftersom man måste ibland jaga för att de inte ska bli för mycket av djuret i skogen. Och då är det väl lika bra att äta upp de....
 
Jag förstår att det kan vara svårt att bli vegetarian, eftersom alla är uppvuxna med att äta kött. Men det är lättare än vad man tror! Jag förstår även att vi människor alltid har ätit kött i alla tider, men idag behöver man inte de om man inte vill, för det finns maaasssooor av andra alternativ och man klarar sig utan kött utan att dö haha.
 
När jag börjar jobba och kan köpa min egna mat ska jag gå över till att bli vegan, för det är verkligen något som jag vill, men just nu blir det bökigt och för dyrt och jag klarar mig som vegetarian ett tag till.
 
När ekonomin är bra ska jag även sluta köpa smink som är testat på djur, försöker så gott jag kan nu. Idag köper inte heller läder och päls längre osv.
 
Ni som funderar på att bli vegetarianer, bli verkligen det! Man mår bättre i hjärtat och man gör världen bättre!!
 
 
Samma för vegetarianer...
RSS 2.0